Activiteiten buiten de gemeente

 

Als kerk bevinden we ons niet op een eiland maar staan we midden in de wereld. We denken dat we een bijzondere boodschap hebben voor iedereen maar los daarvan willen we er ook gewoon zijn voor iedereen, christen of niet. Daarom zetten we ons in voor mensen dichtbij en ver weg. Naast de inzet van elke ACG-er voor zich zetten we ons ook als kerk in voor een aantal doelen:

Eetclub
Een keer per maand organiseren we een 3 gangen diner voor mensen die meestal alleen eten en het leuk vinden om bij andere aan te schuiven. Gezellige avonden in Aalsmeer.
Meer info op www.eetclubaalsmeer.nl/.

Klusclub
Als je echt om hoog zit met een klus en je hebt niemand binnen je eigen netwerk die je daarbij kan helpen dan kan je een beroep doen op de klusclub.
Neem contact op met info@cama-aalsmeer.nl als jij een klus hebt waar je zelf niet uitkomt.

Tinka Langeveld
Tinka, haar man en twee dochters hebben de afgelopen jaren op meerdere plekken in verre landen als zendeling gewerkt. Op dit moment wonen ze in Portugal. Zij willen hier een plek creëren voor zendelingen die moe zijn, uitgeput, en een oplaadpunt nodig hebben. De komende tijd wordt dit project verder ontwikkeld. Zie voor meer informatie www.tinkahelpt.nl.

Droom en Leef
Diverse gemeenteleden hebben geholpen met het opzetten en uitrollen van ‘Droom en Leef’ conferenties in Nederland en daarbuiten.
Aan de hand van het levensverhaal van Jozef reflecteren deelnemers van de conferentie op hun eigen leven. Voor menigeen een levensveranderende ervaring!
Meer informatie over het werk in Nederland op www.droomenleef.nl.

Remco en Joanne Kwint
Ooit lid bij de ACG, toen vertrokken naar Nieuwkoop en daarna naar Uganda.
Remco en Joanne hebben hun Nederlandse zekeren opgegeven en proberen nu met de Stichting Pearls of Africa een verschil te maken voor kansloze kinderen in Uganda; www.thepearlsofafrica.nl.

Stichting Baraka.
Jolanda Kuiphof werkt in de sloppenwijken van Nairobi, Kenia met (bijna) kansloze jongeren en daagt ze uit om een plek in een trainingcentrum buiten de stad te verdienen.
Voor diegenen die dit echt willen is er een opleiding gevolgd door een mogelijke werkplek.
Meer over haar werk op www.stichtingbaraka.nl.

CAMA zending
Hedi Vijge werkt in West-Afrika met vrouwen aan de rand van de samenleving en probeert ze hoop en perspectief te bieden. Vanuit CAMA zending biedt zij met een team praktische hulp en worden er evangelisatie-activiteiten verzorgd. Ze heeft zich voor langere tijd gecommiteerd aan een bepaalde regio zodat er tijd is om diepere relaties op te bouwen.